G27 Problem


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 DDodge

DDodge

    Senior Member

  • ADC
  • 1,726 posts
  • Gender:Male
  • Location:39N 94W
  • Interests:GPL, Dual Purpose motorbikes, Sailing, Tennis, Dakar, Pets, my Mini Cooper S

Posted 17 August 2019 - 09:13 AM

For at least the second time, my car worked fine in qualification, then, when the race started, it would no longer downshift, so I am stuck in fifth.   Anyone ever seen this before?  Doesn't happen in practice.  I'm desperate.

Don

Edit: For some reason, when I assign the controls, the left paddle registers as KP-.

Edited by DDodge, 17 August 2019 - 09:39 AM.

Confuscious say: "War not determine who right, war determine who left."

#2 MK3424

MK3424

    Kayo M.. Camera man

  • Members
  • 195 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kontich, Belgium
  • Interests:Video making.

Posted 17 August 2019 - 12:27 PM

Did the game ask to reassign the controls?

If so, close the game without assigning the controls and not saving the settings and re-open GPL again.

I experience a bug where the game sometimes messes up the controls...
Link to my Youtube channel: https://www.youtube....kKK6ri1wDsYF9qA

Video of each race will (usually) premiere Saturday at 11pm GMT

#3 DDodge

DDodge

    Senior Member

  • ADC
  • 1,726 posts
  • Gender:Male
  • Location:39N 94W
  • Interests:GPL, Dual Purpose motorbikes, Sailing, Tennis, Dakar, Pets, my Mini Cooper S

Posted 17 August 2019 - 01:42 PM

No, it did not ask.
Confuscious say: "War not determine who right, war determine who left."

#4 MK3424

MK3424

    Kayo M.. Camera man

  • Members
  • 195 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kontich, Belgium
  • Interests:Video making.

Posted 17 August 2019 - 04:08 PM

Hmmm strange.....
Link to my Youtube channel: https://www.youtube....kKK6ri1wDsYF9qA

Video of each race will (usually) premiere Saturday at 11pm GMT

#5 MGL66

MGL66

    Senior Member

  • Members
  • 1,537 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, Pennsylvania

Posted 17 August 2019 - 10:23 PM

Why it would work properly in qualifying but not after the transition to race -- that seems extremely weird.

Did you do a recalibration or paddle reassignment between qualifying and race?

Michael

#6 zzbusch1

zzbusch1

    Senior Member

  • Members
  • 222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Palm Coast, FL

Posted 18 August 2019 - 05:24 AM

I had this happen with my Thrustmaster.  I opened GPL and kept calibrating until I got a good solid calibration. I then exited and went into my GPL folder and found my Player, then found controls.cfg and made it Read only.  If you need to recalibrate, undo the Read only, then redo.

I also had it recalibrate between transition from Qual to Race. This seemed to fix that.

Edited by zzbusch1, 18 August 2019 - 05:25 AM.

racecar is racecar spelled backward

#7 DDodge

DDodge

    Senior Member

  • ADC
  • 1,726 posts
  • Gender:Male
  • Location:39N 94W
  • Interests:GPL, Dual Purpose motorbikes, Sailing, Tennis, Dakar, Pets, my Mini Cooper S

Posted 18 August 2019 - 10:26 AM

I'm not sure I know how to do those things.  :(  When I right click on controls.cfg and look at properties, it gives me the properties of my player folder.  (My player folder is read only)

Do you have some special command for that recalibrate between Qual and Race?

Sorry I'm such a dummy.

Don
Confuscious say: "War not determine who right, war determine who left."

#8 zzbusch1

zzbusch1

    Senior Member

  • Members
  • 222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Palm Coast, FL

Posted 18 August 2019 - 10:34 AM

When you right click on properties, In the General tab,  near the bottom it should show  Attributes   ---   read only,  and hidden. If  the read only is checked (or dark) uncheck and say OK.

I used to have to recalibrate between Q and R. I would barely make it.
racecar is racecar spelled backward

#9 DDodge

DDodge

    Senior Member

  • ADC
  • 1,726 posts
  • Gender:Male
  • Location:39N 94W
  • Interests:GPL, Dual Purpose motorbikes, Sailing, Tennis, Dakar, Pets, my Mini Cooper S

Posted 21 August 2019 - 01:56 PM

This is just weird.  I set up a pro short race against the AI (out of my league)   Anyway, before practice, I calibrated my G27 and checked to see what the left paddle was doing.   When I pressed it, I got "Button 6", instead of "KP-".  Practice went OK and the shifter worked fine both in practice and in the race.  I guess I learned nothing?

Don
Confuscious say: "War not determine who right, war determine who left."

#10 snafu

snafu

    Senior Member

  • Members
  • 1,227 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hall End England
  • Interests:GPL
    F2B (Control Line aerobatic model aircraft).
    Motorcycles
    Crown Green bowling

Posted 21 August 2019 - 04:34 PM

Just checking.. You are not running anything like logitech profiler or joy2key for example in the background?

TTFN
John.
I started out with nothing and still have most of it left.

Fast, Cheap, Reliable. Choose any 2.

Beat it to fit, paint it to match..

1 in 4 people in the world are mentally unbalanced.
Look closely at 3 of your closest friends. If they seem OK it's probably you.

#11 DDodge

DDodge

    Senior Member

  • ADC
  • 1,726 posts
  • Gender:Male
  • Location:39N 94W
  • Interests:GPL, Dual Purpose motorbikes, Sailing, Tennis, Dakar, Pets, my Mini Cooper S

Posted 21 August 2019 - 08:04 PM

The Logitech Wingman Event Monitor is running in the background.  Joy2Key is not.

Don
Confuscious say: "War not determine who right, war determine who left."




Sim Racing Links